160 treballadors del Consell Comarcal de la Selva assisteixen a les sessions de sensibilització lingüística

CNL de Girona

Ús professional

Les sessions han tingut lloc entre els mesos de febrer i maig

El Servei de Català de la Selva i Santa Coloma de Farners ha organitzat entre els mesos de febrer i maig sis sessions de sensibilització lingüística adreçades al personal del Consell Comarcal de la Selva. Les sessions han tingut com a objectiu reflexionar sobre els elements que intervenen en la comunicació que s'estableix entre el personal de l'Administració local i els ciutadans a fi de millorar l'atenció al públic. Un d'aquests elements és la llengua, i per tant, s'ha parat atenció en el context actual de la llengua catalana i en les actituds lingüístiques, sovint marcades pels prejudicis i les falses creences sobre la llengua.

Ha estat una acció lligada a la campanya "21 dies. D'entrada, en català", que proposa un repte clar i senzill: que els catalanoparlants mantinguem el català sempre, a tot arreu i amb tothom.

Quatre de les sessions s'han dut a terme a la seu del Consell Comarcal, a Santa Coloma de Farners; una altra s'ha impartit a Blanes, adreçada especialment als treballadors del servei de Gestió Tributària i Cadastral, i l'última ha tingut lloc a la biblioteca de Vidreres, adreçada a l'equip de Serveis Socials de l'ens comarcal.

Aquestes sessions s'afegeixen a la que anteriorment s'havia organitzat a Maçanet de la Selva, en el marc d'un pla d'entorn educatiu, i novament a Blanes, en aquest cas organitzada en col·laboració amb el Consell Esportiu de la Selva i destinada a monitors d'esport i entrenadors. Està previst que en el futur es continuï ampliant l'oferta de sessions de sensibilització entre el personal dels ens locals de la Selva i també adreçades a altres destinataris.

Vols compartir aquesta notícia?