Jugar per aprendre

CNL de Tarragona

Oci en català

Calafell, Valls, el Vendrell, Tarragona i Vila-seca incorporen el joc a l’aula per celebrar el Dia Internacional del Joc

Partides de Scrabble a Coma-ruga

En la setmana del Dia Internacional del Joc, que s’escau el 28 de maig, els alumnes de diversos cursos del CNL de Tarragona han jugat a jocs de taula per practicar el seu català oral.

Dilluns, a Coma-ruga (el Vendrell), la Federació Internacional de Scrabble en Català va organitzar unes partides de demostració entre els usuaris de la Sala de Lectura, alumnes i parelles lingüístiques. L’endemà, a Valls, els alumnes van jugar a diversos jocs, amb la participació de dues empreses vallenques adherides al Totjoc. D'una banda, en Roger Roig de Tradicions en Joc amb el Joc del Seguici de Valls, el joc de memòria i el de cartes, va mostrar als alumnes tots els elements que integren el Seguici de la ciutat de Valls i va explicar-los la dinàmica del joc de forma molt didàctica. De l'altra, en Jordi Climent de Món aualé va fer demostracions pràctiques dels jocs de mancala en què van participar-hi els alumnes molt activament.

El mateix dimarts, a Calafell, es va organitzar una tarda de jocs per a tots els alumnes i parelles lingüístiques. En un espai ampli, es van disposar racons on els assistents podien jugar a jocs de taula lingüístics, molt dinàmics i molt relacionats amb el vocabulari i l’expressió oral: Parauleja, Lletra a lletra, We can play, Picto palabra i Qui soc.

Finalment, a Tarragona es va poder comptar una vegada més amb el Club Diògenes, una entitat especialitzada en jocs de taula. Van dinamitzar partides de diversos jocs entre els alumnes del centre, com el Carcassone i el Cap de colla. I a Vila-seca, es va jugar al Qui és qui i a l'Scrabble i un dels alumnes, aficionat a la màgia, va fer alguns trucs.

Totes aquestes activitats s’inscriuen dins del programa Totjoc, que pretén fer difusió dels jocs en català, i a la vegada demostren l’eficàcia de vincular l’aprenentatge amb les emocions que es produeixen tot jugant.

Tarragona

Coma-ruga (el Vendrell)

Valls

Vila-seca

Vols compartir aquesta notícia?