Els alumnes del curs de català Bàsic 3 de Sant Feliu de Codines visiten Ona Codinenca

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Una emissora compromesa amb la llengua del país

Aquest dijous, 30 de maig, un grup d'alumnes del curs Bàsic 3 de Sant Feliu han visitat Ona Codinenca, la ràdio local de Sant Feliu de Codines. 

La Gemma Permanyer, directora de la ràdio, els ha explicat des de la història de l'edifici -una antiga casa senyorial recuperada d'un estat ruïnós-, fins a tota mena de detalls sobre els programes, l'equip de voluntaris que gestiona l'emissora, el finançament, les personalitats que hi han passat, etc.

Els alumnes han mostrat molt d'interès per les explicacions de la Gemma, el Roger i l’Albert, els ha agradat molt conèixer aquesta entitat del seu poble i han pogut practicat el català.

També han sabut que un dels col·laboradors fa un programa setmanalment des de Suècia, i que un altre en fa un en anglès; que s'hi fa un programa diari de notícies, a més de programes sobre medi natural, música i cultura populars, música rock, jazz, cuina tradicional, debats de política, esports, etc. En total, 24 hores diàries d'emissió, 5 o 6 de les quals són en directe.  L'emissora està sempre activa, es mou allà on calgui, emet notícies d'última hora i està oberta a la col·laboració de tothom. 

En definitiva, una feina voluntària d'alta qualitat professional que podeu trobar a 107.2 FM. 

Enllaços relacionats

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?