L’acte final del CNL del Maresme omple la Biblioteca Antoni Comas

CNL del Maresme

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Acte final rodó que inicia la recta final del curs 20223-2024 al CNL 

El divendres 30 de maig l'acte de cloenda del CNL del Maresme va omplir la sala d'actes de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. A les 18 hores la sala era plena d'alumnes, parelles lingüístiques, entitats col·laboradores i tècnics del CNL de tot el Maresme, els quals van poder tancar el curs en un ambient lúdic i emotiu.

Després de les paraules de presentació de Silvana Casal, coordinadora d'Assessorament, els parlaments de la directora del CNL del Maresme, Núria Pera, i la regidora d'Esports i Educació de l'Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, van iniciar l'acte pròpiament.

Núria Pera va fer un repàs de la configuració del CPNL, com s'hi ensenya, la gran tasca que fan els voluntaris, i va commoure més d'una persona quan va afirmar que les llengües són una manera de veure el món, i totes aquestes diferents visions que en tenim són el que ens fa humans i el que ens enriqueix. De les seves paraules també cal destacar els 82 cursos de nivell bàsic que es fan al Maresme i les 500 parelles lingüístiques que ja s'han fet a tota la comarca aquest curs. D'altra banda, Bea Delgado va reafirmar la voluntat de l'Ajuntament d'actuar per defensar la llengua catalana, i va donar la notícia de la nova seu del SLC de Mataró.

Tot seguit, Gemma Martínez, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua del Maresme, va exposar l'objectiu d'aquesta iniciativa, que promou la normalització de l'ús del català per mitjà de parelles lingüístiques que fan conversa en català cada setmana. Una parella lingüística, en Joan i en Jan, va mostrar al públic l'experiència de formar-ne part. En Jan va explicar que trobava complicat aprendre català amb un curs en línia i gràcies a en Joan ara parla català arreu, sense vergonya. Segons en Joan, és una bona manera de fer alguna cosa pel català.

A continuació, Berta González, l'altra dinamitzadora de Voluntariat per la Llengua del Maresme, va pujar a l'escenari per repartir un diploma i un obsequi a tots els participants assistents a l'acte. Tots plegats es van poder fer una fotografia de família al final de l'acte.

Ara bé, el plat fort de l'esdeveniment i que tots esperaven va ser l'actuació del mag Eduard Punsola, que va deixar tothom bocabadat amb els seus trucs de bitllets, monedes, cordes i varetes, i encantat per la seva simpatia. Fins i tot una parella lingüística va poder comprovar com els uneix el programa del Voluntariat per la Llengua amb un truc de màgia.

Al final de l'acte hi va haver el repartiment de premis del sorteig que s'havia fet al començament de l'acte per Instagram. Els guardonats van ser Anna Dalmau, alumna de suficiència, i Fede Condo, alumne de bàsic. La primera va guanyar una entrada per a Jesucrist Superstar a la Sala Cabanyes i el segon, una entrada per a Un dels últims vespres de Carnaval de Carlo Goldoni, al Teatre Clavé de Tordera.

El final de l'acte deixa molt bon regust per a encarar la recta final del curs 2023-2024 i començar amb bon peu l'estiu i tot el que ens porta, tertúlies, descans ben merescut i vacances.

Vols compartir aquesta notícia?