L’entorn natural de Manresa i el Cardener, de ben a prop 

CNL Montserrat

Activitats complementàries

Els alumnes del SLC de Manresa visiten l'Anella Verda de la ciutat

Durant els dos darrers divendres de maig, prop d'un centenar d'alumnes del SLC de Manresa, de diversos nivells, han pogut descobrir l'entorn natural i històric de la ciutat. L'activitat va generar tant d'interès entre l'alumnat que s'han arribat a fer tres visites guiades: la primera el 24 de maig al matí i les altres dues, el divendres següent, el 31 del mateix mes.

El punt d'inici de les visites va ser el parc que hi ha davant de la històrica fàbrica dels Panyos, la més antiga de l'estat espanyol que es conserva en el seu estat original. Allà, els grups es van trobar amb Alba Alsina, tècnica d'Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa, que els va fer una exposició de l'evolució històrica i paisatgística de la zona més propera a la riba del Cardener.

Seguint les explicacions d'Alsina, els grups van fer un petit recorregut per aquest tram de l'Anella Verda de Manresa i van poder veure com s'ha regenerat el bosc de ribera en una zona molt industrialitzada durant els segles XIX i XX i que actualment s'ha reconvertit en espai verd de la ciutat.

Els alumnes van acabar el recorregut molt contents per les descripcions i comentaris de la tècnica municipal i per haver descobert (o redescobert amb ulls nous, en alguns casos) una zona de la ciutat que permet gaudir d'estones de lleure en un entorn natural.

Vols compartir aquesta notícia?