Caminem i parlem. Rutes guiades i comentades per la serra de Rodes: ruta de la bassa del sorral de Mas Ponac

CNL de Girona

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Alumnes, voluntaris i aprenents de Roses han fet la tercera ruta guiada i comentada del projecte Caminem i parlem

Avui, divendres, alumnes i parelles lingüístiques han fet la tercera i última de les sortides d'aquest trimestre, la ruta de la bassa del sorral de Mas Ponac, amb quinze persones inscrites. Aquest recorregut, de tres hores de durada, ha començat a la carretera de les Arenes i ha continuat pel Mas Peiret i per la bassa del sorral de Can Ponanc, on s'ha fet una parada per contemplar la massa d'aigua dolça més gran del parc natural del cap de Creus, causada per l'extracció de sorra. La ruta ha acabat a les escultures de l'olivar de can Barbarà.

A banda de fruir d'unes bones vistes panoràmiques de l'Empordà, els participants han gaudit, com és habitual, escoltant les explicacions i les anècdotes dels guies de la ruta, en Miquel Font i l'Esteve Palou, voluntaris del programa Voluntariat per la llengua i membres de l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, i també han interactuar amb ells, preguntant-los curiositats i practicant tot allò après a l'aula.

El projecte Caminem i parlem és una iniciativa organitzada conjuntament amb l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, per fomentar el coneixement de l'entorn i l'ús del català en activitats quotidianes, fora de l'aula, a banda de facilitar l'accés dels alumnes i aprenents a xarxes de socialització en català. S'han inscrit a les tres sortides un total de 68 persones.

Vols compartir aquesta notícia?