Visita al Museu del Barroc de Manresa

CNL Montserrat

Activitats complementàries

Els alumnes del SLC Manresa es van apropar a l'art barroc a través d'una visita guiada

El divendres 7 de juny a la tarda els alumnes del Servei Local de Català (SLC) de Manresa dels nivells elemental i intermedi van visitar el Museu del Barroc de Manresa i van poder conèixer l'art barroc i el context històric que l'envoltava.

Dividits en dos grups, els alumnes van seguir les explicacions de la guia del museu, que a través de les pintures i escultures els va mostrar les tendències de l'art barroc. A més, se'ls va explicar que el Barroc no és un moviment amb una connotació negativa, tal com se l'ha etiquetat des del principi. Els visitants ho van poder comprovar a través de l'observació d'algunes obres amb detall, mentre escoltaven fragments de música de l'època.

La visita, a més, va permetre als alumnes conèixer una part de la història de Manresa del segle XVIII. També el context de la crema d'esglésies durant la Guerra Civil, i ser coneixedors del patrimoni artístic que es va perdre. Finalment, es va projectar un vídeo que mostrava escultures barroques d'arreu del territori.

El museu ha passat per diverses fases des de la seva inauguració. Actualment, s'ha rehabilitat arquitectònicament i s'hi han dut a terme millores museístiques que realcen i fan més agradable la visita.

Vols compartir aquesta notícia?