L’hort ecològic a La Ciba

CNL L'Heura

Cursos de català, Activitats complementàries

Amalur posa a prova els sentits de l'alumnat del CNL L'Heura

El maig del 2024 Nerea Iraragorri, d'Amalur, va impartir dos tallers sobre plantes i herbes culinàries per als cursos Elemental 1 i 2 del CNL L'Heura a l'equipament de La Ciba. Les sessions es van iniciar amb converses sobre la relació entre l'alumnat i les plantes: si bé algunes persones gairebé no coneixien el llorer o el julivert, d'altres cuinaven cada dia amb cúrcuma o sajolida. N'hi havia per a tots els gustos.

Tothom va practicar i aprendre lèxic culinari i de botànica. Es van veure les principals plantes que s'utilitzen a la cuina mediterrània i també es va parlar de plantes que es fan servir als diferents països d'on prové l'alumnat. Es va fer volar la imaginació dels assistents fent-los olorar diferents plantes. "Sàlvia, orenga, pizza!", malgrat que tothom hi deia la seva, tots notaven la diferència clara entre l'olor de la planta fresca i l'olor de la planta en espècies.

En acabar la pràctica a l'aula de La Ciba, es va visitar l'hort ecològic que hi ha al terrat de l'edifici, on hi ha plantes aromàtiques com la menta, la farigola, el romaní, el julivert, el coriandre, l'estragó, i també bledes, tomaqueres, enciams... Allà es va poder gaudir de les vistes de la ciutat, algunes persones van rememorar l'hort que feia l'àvia quan eren petits i d'altres van somiar a tenir un hortet a casa.

A l'alumnat li va agradar molt l'activitat, i la Nerea, per acabar, va convidar tothom a apuntar-se a la pròxima convocatòria per participar en l'hort urbà de La Ciba. Es va reflexionar sobre l'ús de la llengua de forma espontània. Des del CNL L'Heura encoratgem l'alumnat a formar part de xarxes on es parli el català per tal de poder aprendre la llengua fora de classe.

Vols compartir aquesta notícia?