Sant Martí lector

CNL de Barcelona

Cursos de català, Activitats complementàries

Ha estat un projecte nou d’enguany

El curs 2023-2024 hem encetat a Sant Martí el projecte Sant Martí lector, en què hem promogut la lectura entre els nostres alumnes de tots els nivells.

Al primer trimestre vam oferir als grups bàsics i elementals la Biblioteca d'aula, en què diàriament el professorat duia a classe una biblioteca portàtil amb una gran oferta de llibres de nivell adaptat que els alumnes podien agafar lliurement i endur-se'ls a casa.

Al segon trimestre vam afegir-hi la Maleta viatgera. En aquest cas portàvem a l'aula dels cursos més alts una maleta carregada de llibres de tot tipus i oferíem als alumnes que n'agafessin algun per llegir.

Al tercer trimestre hem seguit les dinàmiques del primer i del segon i aquells alumnes que volien continuar amb la lectura ho han demanat als professors directament i han pogut seguir fent ús dels llibres que els oferíem.

En total, a la delegació s'han llegit més de 200 llibres durant tot el curs gràcies a aquesta iniciativa.

A banda, però, hem promogut la lectura amb altres activitats com han estat la ruta literària d'El torn dels Innocents, del Jordi Bonet, la participació al club de lectura Mar i Cel, d'Àngel Guimerà, l'intercanvi de llibres del Dia de Sant Jordi a la delegació, la sessió mensual del club de lectura de la biblioteca Xavier Benguerel o les sessions de recomanacions de llibres dirigides a grups específics a les biblioteques Caterina Albert i El Clot-Josep Benet.

Creiem fermament que la lectura ajuda a aprendre llengua de manera involuntària, a banda de tota la resta de beneficis que pugui aportar el simple plaer de llegir.

Vols compartir aquesta notícia?