Acte de clausura de les parelles lingüístiques a l’IES Joan d’Àustria

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Aquest institut col·labora amb el Voluntariat per la llengua

Alumnes de 2n i de 4rt de l'ESO de l'IES Joan d'Àustria del districte de Sant Martí, han celebrat un acte de tancament amb celebració inclosa del programa de parelles lingüístiques al qual han participat durant es dos últims trimestres del curs.

Durant algunes classes de català, les parelles tenien una hora de conversa entre elles durant la qual parlaven de tot allò que els venia de gust sense vergonya, per tal que els aprenents guanyessin confiança a l'hora de parlar català i poguessin integrar aquesta llengua a la vida quotidiana.

Els voluntaris comenten que els ha agradat molt conèixer més íntimament les seves parelles, companys de classe amb els quals en alguns casos havien parlat molt poc o gens.

Els aprenents comenten que el que més els ha agradat ha estat el fet que altres companys s'interessessin per ells i els fessin parlar sobre els seus gustos i les seves opinions i, a més, en català.

A l'acte hi ha assistit l'assessora LIC de la zona, els professors de català de l'institut, la directora i part de l'equip directiu, a banda de les representants del Voluntariat per la Llengua de Sant Martí i la delegada del mateix districte.

Després de fer les entregues dels diplomes als participants i felicitar-los per la seva constància, s'ha tancat l'acte amb un esmorzar col·lectiu ben agradable.

Tant els representants de les institucions com els mateixos alumnes han coincidit a destacar que ha estat una activitat molt enriquidora i tant els uns com els altres s'han quedat amb les ganes de repetir el projecte l'any vinent.

Enhorabona als promotors de l'activitat i especialment als nois i les noies que hi

Vols compartir aquesta notícia?