Totjoc: juguem en català a Lleida

CNL de Lleida

Oci en català

171 participants en les sessions de jocs en català organitzades pel CNL de Lleida aquest curs

Aquest curs escolar 2023-2024 s'han fet 18 sessions de tallers de jocs en català en diferents entitats de la ciutat: PROSEC, IMO, Club Jove Magraners, Centre Obert Pare Palau, Calidoscopi, Parròquia Santa Maria Magdalena, Biblioteca de l'escola Príncep de Viana, CFA Victorina Vila, Associació Reintegra i Aula Hospitalària Sant Joan de Déu. Hi han participat 171 persones, des de joves de 10 anys fins a adults, que han pogut conèixer l'oferta de jocs de taula en català i jugar-hi, gràcies al guiatge dels tècnics del Servei Local de Català de Lleida.

L'objectiu d'aquestes sessions és apropar el català als assistents a través del joc com una eina positiva de socialització i ús de la llengua. A més a més, s'aprofita per fer difusió del catàleg de jocs en català existents al mercat, dels tutorials per saber com jugar-hi i del cercador de jocs que el programa Totjoc té a la seua pàgina web. En el transcurs d'aquests darrers cursos en què s'ha fet aquesta activitat (des del 2021-2022), s'han realitzat un total de 53 tallers, en els quals han participat 424 persones, entre joves i adults.

Aquestes accions s'emmarquen dins del programa del Consorci per a la Normalització Lingüística Totjoc, que vol fomentar l'ús del català a través del joc i la joguina. També té com a objectius donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

Vols compartir aquesta notícia?