Celebració de final de curs a Manlleu, amb l’alumnat dels cursos del CNL d’Osona

CNL d'Osona

Cursos de català

Més d'un centenar d'aprenents de català de la comarca han participat en l'acte que s'ha fet a Manlleu

Divendres 21 de juny, al matí, uns 120 alumnes dels cursos de català d'Osona han participat en l'acte de cloenda dels cursos del CNL d'Osona. En aquesta ocasió uns 90 alumnes de Vic s'han desplaçat en tren per participar en la celebració de final de curs. Allà una trentena d'alumnes de Manlleu ja els esperaven.

Un cop arribats a l'estació, tres guies del Museu del Ter han acompanyat la comitiva per la vora del riu Ter. Els han explicat detalls de la flora i la fauna dels voltants i també la història del Serpent de Manlleu, una figura emblemàtica de la tradició popular del municipi.

Al final de la caminada han arribat a l'Embarcador del Ter, un paratge natural al costat del riu Ter on hi ha una zona de pícnic a l'ombra i també un escenari. Allà, els participants del taller de cançons populars han fet la seva actuació cantant les peces populars i les corrandes, amb una lletra dedicada exclusivament a la celebració del dia com a agraïment al personal del Museu del Ter. Posteriorment, un grup de joves alumnes que han participat en el taller de bastoners s'han estrenat amb el seu primer ball de bastons. Les actuacions han estat força aplaudides.

Finalment un petit piscolabis ha posat punt i final a l'acte de celebració. Tot el grup s'ha dirigit a l'estació de tren de Manlleu per fer el camí de retorn.

Vols compartir aquesta notícia?