El teatre Els Carlins de Manresa s’adhereix al Voluntariat per la llengua

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Participants del VxL tanquen temporada anant a veure Somnis de teatre

El CNL Montserrat i el teatre Els Carlins han arribat a un acord de col·laboració per fer arribar la cultura a l'alumnat i participants del Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat.

L'equipament cultural, gestionat per la Fundació Privada Cultura i Teatre, es compromet en el foment de l'ús de la llengua, de la cohesió social i del coneixement de la cultura i l'activitat social de Catalunya amb la seva implicació en el programa. A més, ofereix promocions especials en algunes obres en català a les persones inscrites al Voluntariat per la llengua i als alumnes de català del CNL Montserrat.

Arran d'aquest acord, el 19 de juny, participants del Voluntariat per la llengua van gaudir de l'espectacle Somnis de teatre, a la sala Els Carlins de Manresa. L'acte, al qual van assistir tant voluntaris i tècnics com aprenents, tancava el programa d'activitats del trimestre.

L'obra Somnis de teatre, d'Edna Ferber i George S. Kaufman, ambientada als anys 30 a Nova York, mostra com unes actrius que conviuen en una pensió lluiten per fer realitat el somni de triomfar als escenaris de Broadway i mantenir la integritat davant la voracitat de la indústria de l'espectacle.

Els Carlins és, des de fa més de 100 anys, un punt de trobada intergeneracional al voltant de la cultura i el teatre al Centre Històric de Manresa. Un dels seus objectius és fomentar la cultura a través de l'estudi, promoció i difusió del teatre. Aposta per les noves iniciatives teatrals per enriquir el panorama teatral català, però al mateix temps fomenta i conserva tradicions, com la representació d'Els Pastorets cada Nadal des del 1910. Actualment és un espai molt actiu i reconegut de la ciutat. S'hi ofereixen cursos anuals de teatre per a infants, joves i adults. També són conegudes les actuacions de la Companyia Els Carlins, amb una llarga trajectòria i que ha estat recompensada amb nombrosos premis arreu del país.

Podeu consultar tots els avantatges culturals per a l'alumnat i els participants del VxL al web del CNL i al web del VxL.

Vols compartir aquesta notícia?