El comerç local col·labora en l’aprenentatge dels alumnes de Vilanova i la Geltrú
CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Cursos de català, Voluntariat per la llengua
31 establiments vilanovins mantenen la col·laboració amb el programa del Voluntariat per la llengua
Després de dotze anys de teixir complicitats amb el comerç local, es manté la col·laboració amb una xarxa d'establiments que participen en activitats diverses adreçades, principalment, als alumnes dels cursos de català del Servei de Català de Vilanova i la Geltrú.
Renovació d'adhesions al VxL
Durant aquest primer semestre de l'any, han renovat la seva adhesió al programa del Voluntariat per la llengua 5 establiments dels que ja en formaven part i s'hi han afegit de nou 6 establiments més. En total, ara mateix hi ha 31 establiments que col·laboren en aquest programa.
En concret, han renovat la seva col·laboració: la llibreria A tres tintes, la parada del Mercat del Centre, Germans Bayarri, Teixits La Rosa, la Pastisseria Blanch i Magatzems Chacon. Pel que fa als nous, s'hi han afegit: la botiga de roba Ideas, l'establiment de serveis informàtics Telemàtic, la sabateria Carbonell, la merceria Camañes, la botiga de roba i complements Natura i el bar de L'ate cooperativa. Podeu consultar la llista completa dels establiments col·laboradors en aquesta llista:
/xarxa/cnlaltpenedes/vxl/establiments/#Vilanova i la Geltrú
Compromisos i beneficis
Els establiments col·laboradors del VxL es comprometen a garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. És a dir, a fer la primera atenció en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui possible.
També s'han organitzat activitats lúdiques com ara activitats culturals que afavoreixen espais d'ús del català tant als aprenents com als parlants habituals de català. A més, a través de les xarxes socials i dels materials de difusió que s'elaboren, es fa visible aquest compromís social de suport del comerç local en l'extensió del coneixement del català entre la població nouvinguda.