El Consorci per a la Normalització Lingüística lliura els premis de la tercera edició del concurs JOCen10

Serveis Centrals

Oci en català

El jurat ha destacat la gran qualitat lingüística i audiovisual dels vídeos rebuts

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tanca la tercera edició del JOCen10, el concurs de videotutorials de jocs de taula en català, amb un acte de lliurament de premis en format virtual, que es va emetre en el canal de YouTube de Totjoc el dimecres 26 de juny, a les 19.30 h. Enguany el concurs ha tingut una participació de 14 vídeos, sobre 13 jocs diferents, amb gairebé 3.600 visualitzacions en total.

El primer premi −que consisteix en un IPad, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català− s'ha atorgat a Bàrbara Dorca i Jordi Fatchi, del canal República Juganera, que han presentat tres videotutorials: un del joc Crack It (Enpeudejoc Edicions), d'Aaron Campos i Ignasi Lausin ; un altre de Juntaraules (GDM), de Pak Gallego i Marc Simó i un tercer de Savernake Forest (Devir), de Rodrigo Rego i Núria Aparicio .

El segon guardó se l'ha endut Érika Elena Álvarez Soto pel videotutorial del joc Ubongo (Devir), de Grzegorz Rejchtman. El segon premi és una subscripció bàsica a Filmin.cat, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs de taula en català.

El tercer premi, que conté un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs de taula en català, i que és resultat de la valoració del públic, ha estat per a Pep Plana, del canal La Taula Plana, pel videotutorial de L'esmolet, de Joan Marc Clofent, amb un total de 125 vots.

Enguany el jurat ha estat compost per Oriol Comas i Coma, expert en jocs; Ferran Renalias, creador de jocs de taula; Oriol Crespo, director del DAU Barcelona; Víctor Farradellas, guanyador del primer premi de l'edició 2023 del concurs JocEn10; Eloi Castells, especialista en jocs de taula d'Abacus; Montserrat Alemany, presidenta de l'associació Juguem!; Joan Pol, tècnic d'imatge i edicions del CPNL i Maika Garcia, tècnica de normalització lingüística del CPNL.

JOCen10 és un concurs creat per difondre els jocs de taula en català, promoure la creació de materials audiovisuals en català i donar visibilitat a les empreses col·laboradores del programa Totjoc del CPNL.

Aquesta edició el concurs ha comptat amb la col·laboració d'Abacus, que ha difós el certamen mitjançant les seves xarxes socials i també a les seves botigues, i de les empreses Abacus, Associació CEN, DEVIR, Dues tasses, Filmin, GDM, Joan Marc Clofent, Londji, Petit Folks, Tradicions en Joc, Zombi Paella i 2 Tomatoes Games, que han col·laborat amb els premis del concurs.

Vols compartir aquesta notícia?