L'alumnat de Sant Vicenç dels Horts fa pràctiques lingüístiques a comerços, restaurants i serveis municipals

CNL Ca n'Ametller

De la competència a l'ús

13 comerços, 7 restaurants i 3 serveis públics han participat en les pràctiques lingüístiques del tercer trimestre del curs

El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat les pràctiques lingüístiques de l'últim trimestre del curs 2023-2024 en col·laboració amb establiments comercials i del sector de la restauració i amb serveis municipals relacionats amb el món laboral i amb l'àmbit de la participació ciutadana.

De febrer a juny, 46 alumnes han fet un total de 138 pràctiques lingüístiques en llocs diferents, triats tenint en compte dues variables: el nivell del curs i els continguts treballats a classe en el període d'execució de les pràctiques.

L'alumnat del Bàsic 3 ha practicat català fora de l'aula a 13 comerços de diferents sectors i a 7 establiments de restauració i el de l'Elemental 1 ho ha fet al Servei Local d'Ocupació, a l'Espai Socioeducatiu El Rocío i al Servei de Participació Ciutadana.

El nivell de conversa dels alumnes d'aquest últim grup i els temes tractats a l'aula durant el període de les pràctiques ha permès refermar la utilitat de l'activitat. Les pràctiques lingüístiques han estat doblement valorades: els alumnes han assolit amb èxit el repte de conversar en català a l'entorn de continguts treballats a classe i han descobert establiments i serveis públics com a nous espais d'ús de la llengua.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?