El projecte de la sensibilització a l'aula, al Centre de Normalització Lingüística Roses

CNL Roses

Cursos de català, De la competència a l'ús

S'ha pilotat en els nivells bàsics i elementals de les 4 poblacions

Durant últim trimestre del curs, tots els TNL d'ensenyament han pilotat la sensibilització a l'aula en un dels seus cursos dels nivells bàsics i elementals.

Un cop acabat el curs s'ha fet un recull de les activitats que s'havien portat a terme i s'ha fet una posada en comú d'algunes de les experiències que més èxit han tingut, com ara "La vergonya. Enquesta d'usos", en què l'alumnat va poder expressar el seus neguits i les seves pors a l'hora de parlar en català fora de l'aula.

Una altra activitat va ser "Els compromisos personals d'augment de l'ús del català", en què cada alumne havia d'escriure en un post-it un repte assolible. Els va motivar tant, que cada setmana es marcaven un nou repte.

I per últim, un altre activitat d'èxit va ser portar en un elemental 2 com a testimoni d'èxit una exalumna ucraïnesa que va fer des dels bàsics fins al C2 i ha acabat fent d'il·lustradora en els jeroglífics del llibre del Jordi Esteban, entre altres. Va ser un bon model perquè va poder explicar tot el seu procés d'aprenentatge, des dels encerts però a vegades també amb entrebancs. I els alumnes van aprofitar per fer-li moltes preguntes.

A partir de setembre aquest projecte es desenvoluparà en tots els bàsics i elementals dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?