El CNL de Badalona i Sant Adrià fa l’acollida lingüística de personal sanitari resident

CNL de Badalona i Sant Adrià

Cursos de català

El 3 de juny van començar els cursos d'acolliment lingüístic per a sanitaris

Davant el creixent nombre de personal sanitari nouvingut a Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos d'acolliment lingüístic per a professionals del sector de la salut. El CNL de Badalona i Sant Adrià, en particular, està impartint dos d'aquests cursos, en modalitat en línia, per a treballadors de diverses localitats.

Cada curs té una durada de 20 hores i s'hi han inscrit 22 persones, entre les quals hi ha infermers, farmacèutics i metges d'especialitats diverses. Es dediquen 8 hores a sessions síncrones, en què el professor i l'alumnat es connecten per videotrucada en una sessió grupal per posar en pràctica tot el que estan aprenent. La resta d'hores són de treball autònom, que cal fer a través de la plataforma MOODLE. Els dos cursos van començar el 3 de juny i acabaran el 25 de juliol.

Els objectius principals són que els aprenents siguin capaços de posar en pràctica els coneixements que van adquirint a l'hospital o a la consulta i que s'apropin a la realitat lingüística de Catalunya.

Referències:

Ariadna Creus i Àngel García. (2019). Infermeres preparen medicació [Fotografia]. Flickr. Infermeres preparen medicació ' Infermeres preparen medicaci... ' Flickr

Vols compartir aquesta notícia?