Molins de Rei incorpora Farhat Telefonia al projecte de Comerços aprenents

CNL Ca n'Ametller

Ús professional

Ja són tres els comerços de persones nouvingudes participants en aquest projecte

El Nauman és nascut al Pakistan, treballa a Farhat Telefonia, un establiment de telefonia mòbil, i cada dimarts i divendres participa en una nova edició de Comerços aprenents a Molins de Rei, organitzada pel Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Comerços aprenents neix de la necessitat d'impulsar l'ús del català en els establiments comercials que tenen personal amb pocs coneixements de llengua catalana, amb l'objectiu de facilitar-los al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic. Per fer-ho possible, s'ofereixen 10 sessions presencials, d'uns 15 minuts, al comerç interessat que serveixen per incidir en les competències lingüístiques de cada treballador. Són sessions fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela. Alhora, el projecte també serveix per trencar prejudicis relacionats amb la població nouvinguda pel que fa a l'ús de la llengua i per modificar els hàbits de la clientela catalanoparlant. 

El projecte s'emmarca dins del Pla Ofercat de Molins de Rei, que cerca incrementar l'ús del català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català. Les sessions han començat aquest mes de juliol i finalitzaran el proper mes de setembre.

Vols compartir aquesta notícia?