Cinc comerços es converteixen en aules de català

CNL de Tarragona

Ús professional

Els serveis de català de Tarragona, Vila-seca i Calafell fan sessions de català bàsic a treballadors de 5 comerços

Sessió de treball en una perruqueria de Tarragona

Aquests mesos de juny i juliol, cinc comerços de l’àmbit territorial del CNL de Tarragona participen del projecte Comerços aprenents, que té per objectiu facilitar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic. La forma de fer-ho és a partir de deu sessions de 15 minuts que es fan al mateix establiment. Els destinataris són persones amb pocs coneixements de la llengua catalana i poques opcions per fer un curs, a causa del seu horari laboral.

Els comerços participants són la Perruqueria Charme i La Tapita, de Tarragona, el restaurant Tikka de Calafell i la Fruiteria Vila-seca i la carnisseria Halal de Vila-seca.

A les sessions es treballen paraules i frases que s'adapten a les necessitats comunicatives reals del comerç: saludar, agrair, dir el preu, indicar on són els productes, etc. També hi ha una feina de sensibilització perquè el comerciant incorpori el català en la seva activitat com un valor afegit en l’atenció al client. I, a més, el projecte anima la clientela a fer servir el català en aquests establiments, com una manera de facilitar que l’aprenent assimili els continguts de les sessions i, a la vegada, es respectin els drets lingüístics establerts al Codi de Consum.

El projecte està obert a nous establiments participants. Per fer-ho només cal enviar un missatge a l’adreça tarragona(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Sessió a La Tapita (Tarragona)

El Moussa a la fruiteria de Vila-seca

Carnisseria Halal de Vila-seca

Vols compartir aquesta notícia?