Aprendre català als equipaments municipals

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

També es pretén sensibilitzar de la importància d'atendre tothom en català

 

Dijous passat els alumnes dels cursos intensius d'estiu del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura no van fer una classe normal. El grup de nivell Bàsic 2 va fer una visita a la Biblioteca Xavier Amorós amb l'objectiu de fer-se el carnet.

Ahir 23 de juliol els alumnes del curs Ep! Escolta i Parla i els del curs de nivell inicial que s'imparteixen al Centre Cívic Ponent van fer una activitat didàctica a l'entorn de l'exposició "I la festa continua", que es pot veure al Centre de la Imatge Mas Iglésias i que és l'evolució de la mostra "Ara toca festa" del Museu de Reus.

A més, el dijous 25 de juliol cinc grups de nivell Bàsic 1 es desplaçaran al Mercat Central, on amb l'ajuda dels paradistes faran la tasca final de la unitat didàctica en què han treballat les compres i els aliments.

En total, 150 alumnes practicaran la llengua fora de l'aula per consolidar els coneixements que hi han adquirit. Amb aquestes activitats que el CNL proposa a l'alumnat amb la col·laboració de diversos equipaments municipals es pretén animar les persones nouvingudes a posar en pràctica el que saben, ni que sigui poc, i sensibilitzar els catalanoparlants que, per ajudar les persones que estan aprenent català, l'únic que han de fer és parlar-los en aquesta llengua. I alhora, es pretén sensibilitzar els comerciants o les persones que fan atenció al públic de la importància d'atendre tothom en català

Aquest estiu el CNL de l'Àrea de Reus ha programat 8 cursos intensius a Reus i un a Cambrils, de nivells inicial i bàsics, que finalitzaran el dilluns dia 29 de juliol.

Vols compartir aquesta notícia?