Les sessions de jocs no s'aturen aquest estiu al CNL de Lleida

CNL de Lleida

Oci en català

Més de setanta persones han participat en cinc sessions de jocs en català

Imatge d'un dels tallers a Sant Joan de Déu

Aquest estiu s'han fet 5 tallers de jocs en català amb dos entitats de la ciutat: Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Verge Blanca. Hi han participat setanta-sis persones, entre joves a partir de 12 anys i adults, que han pogut conèixer l'oferta de jocs de taula en català i jugar-hi, gràcies al guiatge dels tècnics del Centre de Normalització Lingüística de Lleida.

Amb Sant Joan de Déu s'ha pogut treballar amb adolescents i les seues famílies, mentre que amb la Fundació Verge Blanca s'ha participat en dos casals d'estiu, un a l'escola Minerva i l'altre, a l'escola Episcopal. Els assistens han pogut jugar i conèixer jocs com Codi Secret, Parauleja, Lletra a Lletra o Intelect. L'objectiu d'aquestes sessions és apropar el català als assistents a través del joc com una eina positiva de socialització i ús de la llengua. A més a més, s'aprofita per fer difusió del catàleg de jocs en català existents al mercat, dels tutorials per saber com jugar-hi i del cercador de jocs que el programa Totjoc té a la seua pàgina web. 

Aquestes accions s'emmarquen dins del programa del Consorci per a la Normalització Lingüística Totjoc (/jocs), que vol fomentar l'ús del català a través del joc i la joguina. També té com a objectius donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

Vols compartir aquesta notícia?