Sessions de sensibilització per a futurs monitors

CNL de Lleida

Ús professional

Una seixantena de joves participen en aquests tallers de sensibilització lingüística

Imatge del curs per a monitors de menjador

Aquestes darreres setmanes, diversos tècnics de normalització lingüística del CNL de Lleida han dut a terme dos tallers de sensibilització per a futurs monitors. El primer s’ha impartit als alumnes del Curs de Monitor/a d’Activitats de Dinamització en l’Àmbit Poliesportiu que ha organitzat el Consell Esportiu del Segrià i on han participat 47 alumnes. El segon s’ha ofert al curs per esdevenir monitors de menjador escolar que ha organitzat Lleida Jove i on assitit una vintena d’alumnes. Tot plegat, més de 65 joves han pogut treballar i raonar sobre les actituds lingüístiques que hauran d’adoptar una vegada s’incorporin al mercat laboral.

Els tallers de sensibilització tenen l'objectiu de reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i conscienciar de la importància que ofereix incorporar el català en l'àmbit professional. Els estudis de sociolingüística revelen que una de les variables més importants a l'hora d'usar una llengua és tenir una actitud positiva.

Als tallers de sensibilització lingüística es donen eines i recursos per a una bona atenció a l'usuari, per entendre per què és important respectar la tria de llengua i per què cal usar en primera instància el català com a mostra de disponibilitat lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?