El president Illa crea el Departament de Política Lingüística i en nomena conseller F. Xavier Vila

Serveis Centrals

CPNL

El president de la Generalitat de Catalunya ha decretat la creació del Departament de Política Lingüística

El president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, ha decretat la creació del Departament de Política Lingüística i ha nomenat com a conseller l'actual secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila. El nou departament tindrà com a funcions la promoció i el foment de la llengua catalana; la implementació de la política lingüística que estableix el Govern i la coordinació de les accions i mesures dels diversos departaments; el desenvolupament de les polítiques per fomentar els usos de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat i la disponibilitat de productes i serveis en català, i garantir l'ús de català a les institucions. Queden adscrits al Departament la Institució de les Lletres Catalanes i l'Institut Ramon Llull.

El Departament de Política Lingüística serà dirigit per F. Xavier Vila, que ha estat secretari de Política Lingüística des del 29 de juny de 2021. És catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, del qual ha estat director entre novembre de 2017 i juny de 2021. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1989) i doctor en Lingüística per la Vrije Universiteit Brussel (1996), ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. Va ser el director del Màster en Assessorament, Política Lingüística i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona.

Des d'abril del 2010 fins al seu nomenament com a secretari de Política Lingüística va ser director del CUSC-Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l'Institut d'Estudis Catalans (2004-2009). Vila (Esplugues de Llobregat, 1966) és expert tant en l'evolució històrica de les llengües en la societat catalana com en l'anàlisi de la seva projecció de futur.

Vols compartir aquesta notícia?