El Servei Comarcal de Català del Priorat visita 20 establiments de tres localitats de la comarca

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Servei d'Assessorament Lingüístic, Voluntariat per la llengua

Un 100 % dels establiments visitats compleix la Llei de política lingüística pel que fa al rètol principal

El Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) ha visitat aquest estiu 20 establiments comercials i de restauració de la Morera de Montsant i Escaladei, Porrera i Poboleda. L'any 2023 es van visitar els comerços de Marçà i el Masroig i enguany s'han triat aquestes tres localitats, que sumen gairebé 1.000 habitants i que són força turístiques.

L'objectiu de les visites era donar a conèixer els serveis que ofereix el SCC al sector empresarial, en especial el servei de revisió de textos, un servei gratuït per a empreses de 10 o menys treballadors que pretén garantir que les empreses i botigues tinguin en català i en un català de qualitat la retolació i la documentació. 

En el cas dels comerços on treballen persones d'origen estranger, se'ls ha ofert la possibilitat de participar en el projecte "Comerços aprenents", en el marc del qual s'imparteixen una sèrie de sessions presencials al lloc de treball d'aquestes persones que tenen pocs coneixements de la llengua catalana i poques opcions per fer un curs.

Durant les visites, s'ha fet també una observació sociolingüística en la qual s'ha pogut comprovar que el 100 % dels establiments observats compleixen la Llei de política lingüística pel que fa al rètol principal o que el català és d'entrada la llengua d'atenció al públic en un 90 % dels comerços d'aquestes localitats.

Qualsevol empresa o establiment del Priorat que vulgui fer ús dels serveis que ofereix el SCC Priorat hi pot contactar a priorat(ELIMINAR)@cpnl.cat, al 977 83 19 83 o consultar-los a /xarxa/cnlreus/serveis/serveis-per-a-empreses-i-comercos/

Més informació: www.cpnl.cat

Vols compartir aquesta notícia?