També a Molins de Rei, llengua i ús als cursos de català

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català

Nou curs amb noves activitats perquè l'alumnat faci del català una llengua d'ús habitual

Els propers 16 i 17 de setembre són els dies establerts per matricular-se per al nou curs de català 24-25. Com ja de fa uns anys, la matrícula és per a un trimestre, és a dir, en aquest cas, del 25 o 26 de setembre al 4 o 5 de desembre, segons si les classes presencials es fan en dilluns i dimecres o en dimarts i dijous. Els nivells presencials previstos pel Servei Local de Català de Molins de Rei són l'Inicial i els Bàsics, atesa la gran demanda que hi ha per aprendre a parlar el català, però paral·lelament, en línia, es poden fer tots els nivells, des del Bàsic 1 al C2. Havent acabat aquest trimestre, s'iniciarà una nova matrícula per al trimestre gener-març.

L'aprenentatge oral d'una llengua no és efectiu si no s'aconsegueix que la persona que l'aprèn faci el salt per anar més enllà de l'aula i converteixi la llengua que ha après en una eina més de comunicació. Molins de Rei té un entorn amb un índex d'ús de català prou elevat com perquè aquest pas de l'aula al carrer sigui factible. Val a dir que en aquest aspecte també hi tenen un paper primordial les persones catalanoparlants, ja que si elles no mantenen el català amb aquests aprenents, ells difícilment convertiran la llengua apresa en una llengua d'ús.

Per poder aconseguir tot això, des del Consorci per a la Normalització Lingüística es tiren endavant projectes diversos amb els comerços i les entitats, alhora que s'incorporen als cursos activitats, anomenades "de sensibilització", per facilitar aquest canvi en l'alumnat: visites al Mercat, pràctiques lingüístiques a les botigues, reflexions dins de l'aula, compromisos individuals, pràctiques en equipaments municipals, trobades amb entitats, converses amb exalumnes sobre l'experiència de cadascú...

Aquesta complicitat és bàsica perquè el català sigui utilitzat normalment i es mantindrà per a aquest nou curs, però, primer, les matrícules: els dies 16 i 17 (tots els nivells), a través del web /inscripcions/ o presencialment a l'oficina del SLC de Molins de Rei (c. J. Verdaguer, 48, 1r pis - Federació Obrera), de 9 a 15 h i de 17 a 20 h; per al C2, tot i igual, però només el dimarts 17.

Vols compartir aquesta notícia?