El CNL de Barcelona col·labora en un pla pioner per promoure el català a Salut

CNL de Barcelona

Ús professional

Es va presentar ahir a l’EAP Sardenya amb la presència del conseller Vila

El conseller Vila s'adreça als membres de la taula durant la presentació del Pla Lingüístic.

El conseller de Política Lingüística, F. Xavier Vila, va presentar ahir un pla pioner per promoure el català en l'atenció primària de Salut, impulsat per l'Equip d'Atenció Primària Sardenya. El Pla té l’objectiu de millorar el coneixement i ús del català entre els professionals del centre i li permetrà la plena adaptació a la legislació vigent.

El Consorci per a la Normalització Lingüística col·labora en el desenvolupament de diverses actuacions del Pla, que seran desplegades en concret per la Delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona:

- Entrenaments lingüístics: un d’acollida, un altre per a persones que volen millorar l’oral i l’escrit, i dos per millorar l’escrit.

- Acompanyament a les inscripcions dels cursos generals i posterior seguiment del curs.

- Tallers de sensibilització sobre actituds lingüístiques.

- Sessió de recursos lingüístics.

- Sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua.

Durant la presentació, el conseller Vila va afirmar que "La salut és un element central per aconseguir la normalització de la llengua". I va afegir que cal "regulació, interlocució i facilitació".

En la seva intervenció, adreçada als professionals de l'Equip d'Atenció Primària Sardenya encapçalats pel director del centre i també de representants del Departament de Salut i professionals del Consorci per a la Normalització Lingüística, va subratllar la necessitat de garantir el dret dels pacients a ser atesos en català i de promoure activament el català en l'atenció als pacients: "Els professionals sanitaris treballeu en situacions molt complicades i entendre al pacient, compartir codi amb ell en moments crítics, és augmentar la seguretat del servei".

Vols compartir aquesta notícia?