L'Oficina de Català de Sant Celoni participa a la Comissió per la Llengua de l'Ajuntament

CNL del Vallès Oriental

Activitats complementàries

Primera reunió del curs 2024-2025 per revisar i programar línies d’acció al municipi

Vinculada al Pla Educatiu d'Entorn, la Comissió per la Llengua de l’Ajuntament de Sant Celoni té com a objectiu la promoció de l'ús social i institucional del català i potenciar l'adopció del català com a vehicle de comunicació. També organitza actuacions adreçades a conscienciar de les dificultats per les que passa el català i la diversitat lingüística al municipi.

A més de l’Oficina de Català del CPNL, la comissió està integrada per personal municipal de l'àmbit d'Educació, del Centre de Formació i Ocupació Municipal (Sax Sala), de la Biblioteca l'Escorxador i per membres dels Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya. En la primera reunió del curs, el passat dimarts 17 de setembre, es van valorar les diverses línies d'actuació que s'han dut a terme des dels àmbits educatius, esportius, culturals, comercials i comunitaris durant el curs 2023-2024.

Com a conclusió de la feina duta a terme abans de l'estiu, el dilluns dia 30 de setembre de 2024 hi ha convocat una sessió de sensibilització lingüística i d'intercanvi d'experiències conduïda per la filòloga en llengua catalana Puri Pinto, així com representants del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

La trobada també va servir per revisar les principals línies d'acció d'aquest nou curs 2024 i 2025. Com a Oficina de Català, el repte més important és l'aplicació de diverses actuacions derivades del Pla Ofercat: impuls dels comerços aprenents, ampliació d'establiments adherits al Voluntariat per la Llengua i sensibilització ciutadana per fer que el català sigui d'ús normal a les botigues de la vila.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?