L'Oficina de Català de Blanes comença el curs amb 244 alumnes inscrits
CNL de Girona
Cursos de català, Cursos de català
Els cursos de català es duen a terme a la Casa de Cultura i a l’Escola SAFA
Durant aquest trimestre, l'Oficina de Català de Blanes ha programat 11 cursos presencials (classes de dues hores, dos cops a la setmana). Vegeu-ne els nivells i els horaris:
A banda de la formació presencial, els alumnes poden escollir altres modalitats d'aprenentatge: cursos semipresencials (classes un cop a la setmana), cursos en línia de forma síncrona (amb videoconferència) i cursos en línia de forma asíncrona (treball individual amb un pla de treball i un tutor de referència).
Els cursos de nivell superior (C2) són els únics que només es poden cursar en la modalitat 100% en línia. Mitjançant una una plataforma Moodle, l'alumne treballa pel seu compte seguint un pla de treball i un calendari de lliurament de tasques. L'examen oficial es fa presencialment a la localitat que s'hagi escollit en el moment de la inscripció.
El Consorci per a la Normalització Lingüística cobreix tot l'espectre de nivells del Marc Comú Europeu de Referència (MCER): A2, B1, B2, C1 i C2, i expedeix certificats oficials. En aquest sentit, els cursos dels nivells més baixos (del Bàsic 1 al Bàsic 3) serveixen per emetre els informes d'arrelament social (nivell A1 de català) i els informes d'integració per a la renovació de residència temporal (nivell A2 de català). És per això que els cursos de català d'aquests primers nivells, que són una eina d'integració social, són gratuïts.
Els cursos de nivells més alts són un requisit per treballar a l'Administració i en moltes empreses. Per exemple, el nivell B2 de català es demana per treballar en tasques de bomber, policia, conserge...; el C1, per a auxiliar administratiu i superior, i el C2, per a mestres i professors.
Pel que fa al preu, els cursos de català estan subvencionats i el preu varia segons el nivell i la situació laboral o familiar: són gratuïts en els nivells més baixos i estan subvencionats en la resta de nivells.
Respecte de la durada, s'ofereixen cursos trimestrals per afavorir la flexibilitat a l'hora d'inscriure-s'hi. És a dir, es preveuen quatre períodes d'inscripció al llarg del curs acadèmic: setembre, desembre, març i juny. Aquest sistema tan flexible d'inscripció té molts avantatges: d'una banda, permet que els alumnes es puguin incorporar a un curs gairebé en qualsevol moment de l'any i, d'altra banda, el format trimestral fa que els alumnes puguin acabar tot un itinerari formatiu en un curs acadèmic, cadascun dels quals consta de tres mòduls.
Una formació complementada amb activitats fora de l'aula
Els cursos de català del CPNL no només es limiten a un aprenentatge de l'idioma, sinó que es programen moltes activitats per fomentar l'ús social de la llengua i la integració dels nous blanencs a la societat d'acollida: contactes amb associacions del municipi, visites guiades, tallers de teatre, tallers de cuina, sortides de coneixement de l'entorn, sortides culturals, visites a equipaments municipals, voluntariat per la llengua... I per aconseguir tot això es treballa de forma conjunta amb moltes àrees i departaments de l'Ajuntament de Blanes.
Per a més informació sobre cursos i horaris, consulteu el lloc web de l'Oficina de Català de Blanes: www.cpnl.cat/blanes i per a contactar-hi, podeu utilitzar el correu electrònic: blanes(ELIMINAR)@cpnl.cat i el telèfon: 972 35 85 55