Viu Comerç i el CPNL renoven la col·laboració per promoure el català en el sector comercial vilanoví

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Ús professional

Les dues organitzacions proposen iniciatives per facilitar la comunicació en català dels establiments de la ciutat

Acords de treball

Entre les línies de col·laboració establertes per fer avançar l'ús del català en aquest sector, destaquen la col·laboració de Viu Comerç en l'impuls de la xarxa d'establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua i la participació en les campanyes de promoció de l'ús del català en l'àmbit comercial, com ara l'activitat "Paraules sobre vidre" que s'ha organitzat dos anys per Sant Jordi.

També es farà una difusió específica del servei d'assessorament lingüístic (SAL) perquè el conjunt dels seus associats puguin millorar la comunicació escrita en aquesta llengua.

Per atendre les correccions i consultes lingüístiques del sector econòmic s'ha habilitat una adreça electrònica especial: salpenedesgarraf(ELIMINAR)@cpnl.cat

Qualitat de la comunicació

Una altra de les iniciatives, que es va posar en marxa al mes de maig d'enguany, per impulsar la qualitat lingüística en les comunicacions dels associats de Viu Comerç, és la difusió de postals per resoldre dubtes puntuals relacionats amb la terminologia pròpia de l'àmbit comercial. A partir d'ara, es millorarà la difusió d'aquest material a través dels mitjans propis de cadascuna de les dues organitzacions.

Aquestes postals, que formen la col·lecció "Paraules en estoc", tenen un contingut eminentment visual i es poden trobar en aquest apartat del web del CNL.

Col·laboracions anteriors

Des de l'any 2016, Viu Comerç col·labora en diverses activitats promogudes pel Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, com ara el concurs de jeroglífics 'Endevina-la!' que es va organitzar durant quatre anys. Anteriorment, també havia col·laborat en les pràctiques lingüístiques de la campanya 'Demana-ho en català també!'.

Vols compartir aquesta notícia?