El CNL L'Heura celebra 40 anys amb un acte multitudinari al Teatre Sagarra de Santa Coloma

CNL L'Heura

Cursos de català, CPNL

L'acte va mostrar la tasca del CNL pel foment del català en col·laboració amb més de 30 entitats i 100 comerços

El dimecres 23 d'octubre, el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet va acollir la celebració del 40è aniversari del Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura, en un acte que va ser tot un èxit d'assistència, amb cinc-centes persones que van voler commemorar quatre dècades de promoció del català a la ciutat. Fundat el 1984, el CNL L'Heura ha esdevingut un referent en la integració lingüística i social de la població colomenca.

Entre les autoritats que hi van assistir, hi havia l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, i el conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, que va destacar la tasca del CNL en la cohesió social i l'aprenentatge del català com a llengua d'acollida.  

L'acte va comptar amb moments especials, com el reconeixement a persones i entitats que han contribuït de manera destacada al foment del català. Es va homenatjar l'alumna actual que ha fet més cursos, la voluntària lingüística en actiu que ha format més parelles en el programa de Voluntariat per la llengua, i es va reconèixer la tasca d'entitats i comerços locals que han col·laborat estretament amb el CNL en la normalització de l'ús del català. Aquests reconeixements van ser un moment molt emotiu de l'esdeveniment.

L'acte també va comptar amb diferents intervencions i actuacions artístiques que van posar un toc festiu a la celebració. Entre les actuacions,  destaca la lectura del poema de V. A. Estellés M'he estimat molt la vida, recitat per dos alumnes del CNL, i un espectacular ball entre lleons xinesos i la gegantona de L'Heura, que va captivar el públic. A més, al final de la celebració es van bufar les espelmes commemoratives del 40è aniversari, en un gest simbòlic que va unir tots els assistents en aquest moment de celebració.

Per acabar, el públic es va animar a ballar al ritme de la popular cançó Coti x Coti dels The Tyets, tancant la vetllada amb una atmosfera festiva i plena d'alegria, celebrant així no només els 40 anys de trajectòria del CNL L'Heura, sinó també el futur que encara té per endavant en la promoció i ensenyament del català a Santa Coloma de Gramenet.

Vols compartir aquesta notícia?