S’inicia una nova edició del VxL a l’escola Pau Boada, de Vilafranca, i a Gelida

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

14 persones a l'escola i 20 a Gelida es trobaran en parelles o trios 1 hora a la setmana durant 10 setmanes

Escola Pau Boada

El 14 d'octubre va tenir lloc la presentació de la tretzena edició del VxL a l'escola Pau Boada, de Vilafranca del Penedès. A l'acte hi van assistir una dotzena de persones, entre voluntaris i aprenents, i també el director de l'escola, Joan Manuel Paños, i la tècnica d'Integració Social, Pilar Arbòs.

Així doncs, a partir de la data de presentació, 14 persones (6 voluntàries i 8 aprenentes) van començar les trobades setmanals de conversa.

Com en les altres ocasions, el programa ofereix la possibilitat d'organitzar parelles lingüístiques entre pares i mares de l'escola, i també amb persones vinculades al barri de l'Espirall.

Des de l'any 2018, l'escola Pau Boada forma part de les entitats i organismes adherits al VxL que donen suport al programa.

Gelida

El 16 d'octubre també es va presentar una nova edició del programa del VxL a Gelida, a l'Escorxador. Hi van assistir una quinzena de persones i, com a representant de l'Ajuntament, la tècnica d'Educació, Cristina Mollà. De moment hi haurà 10 parelles lingüístiques, de les quals algunes continuen les converses de l'edició anterior i d'altres inicien l'experiència del VxL per primera vegada. La majoria de les parelles lingüístiques faran les trobades presencialment, però una d'elles les farà de manera virtual entre Taiwan i Gelida.

La dinàmica del grup gelidenc, a banda de les trobades de les parelles lingüístiques per conversar en català, és engrescadora i motiva tant voluntaris com aprenents. Com ja s'ha fet en edicions anteriors, té previst organitzar activitats conjuntes, com ara sortides culturals o jocs de taula en català dinamitzades per una voluntària del grup.

L'Ajuntament de Gelida és un organisme adherit al Voluntariat per la llengua i, gràcies a aquesta col·laboració, el programa és present al municipi des de l'any 2008, renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.

Informació i orientacions

En tots dos casos, la dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va presentar el programa i va donar la informació i les orientacions a les parelles lingüístiques que iniciaran les trobades. També va repartir els materials que seran el suport per a les converses entre voluntaris i aprenents.

A partir de la data de presentació, les parelles lingüístiques van començar les converses amb el compromís de parlar en català una hora a la setmana, durant 10 setmanes.

Vols compartir aquesta notícia?