Els alumnes de català de Sant Sadurní d'Anoia visiten el celler Sabaté i Coca i el Cava Centre

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Activitats complementàries

Els alumnes han aprofundit en el coneixement de l'entorn i de la tradició cavística de la població

A Sant Sadurní hi ha tota una tradició cultural i econòmica al voltant del vi escumós, per això és coneguda com la Capital del Cava. Hi ha més de vuitanta empreses elaboradores i els alumnes del curs Intermedi 2 n'han visitat una, el celler Sabaté i Coca, amb una guia de luxe, l'Ágnes Németh, alumna d'aquest curs, periodista i guia en anglès d'aquest celler, que s'ha estrenat fent el guiatge en català.

Sabaté i Coca és un celler familiar, situat a la vall del Bitlles, que elabora vins i vins escumosos de la marca Corpinnat, marca que aposta per l'agricultura ecològica, la collita manual i les varietats autòctones. A més del celler, la visita inclou un recorregut pel museu i una degustació de les seves elaboracions. Els alumnes han fruït d'allò més amb les explicacions de la seva companya, que amb passió i coneixement profund, ha explicat les característiques particulars d'aquest celler i ha respost a les preguntes dels seus companys.

Visita al Cava Centre

D'altra banda, els alumnes del curs Bàsic 2 han visitat el centre d'interpretació del cava, el Cava Centre, entitat adherida al programa Voluntariat per la Llengua, que una vegada més ha obert les portes als alumnes de català.

La visita és una proposta audiovisual, participativa i lúdica, que s'inicia en un espai audiovisual calidoscòpic anomenat "La màgia de les bombolles". Continua en un espai amb diversos elements audiovisuals i interactius que donen resposta a alguns dels secrets del cava. Finalment, s'arriba a l'espai de la festa del cava, la Festa de la Fil·loxera, que commemora la fita històrica en què es va vèncer la plaga d'aquest insecte, que va causar una gran crisi social i econòmica al segle XIX.

A més de conèixer l'entorn cultural i econòmic de la vila, els alumnes han practicat el català fora de l'aula i han après vocabulari nou i l'origen d'algunes paraules, com ara d'on prové el nom de la marca Corpinnat. El nom d'aquesta marca deriva de tres paraules diferents: cor, Pinnae (el llatinisme que dona origen al mot Penedès) i nat, és a dir: nascut al cor del Penedès.

Vols compartir aquesta notícia?