La Carnisseria Plana de Roses s’incorpora a la xarxa de comerços aprenents del territori

CNL de Girona

Ús professional

Un dels eslògans del projecte és "Estic aprenent català: m'hi ajudes?"

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l'Oficina de Català de Roses, impulsa el projecte Comerços aprenents amb l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català. Tècnics de normalització lingüística es desplacen al comerç per oferir formació bàsica d'atenció a la clientela en català.

Aquest 2025, el projecte de Comerços aprenents s'ha estrenat a Roses amb la Carnisseria Planas, que es troba al carrer de la Riera Ginjolers, 59, de Roses. Els aprenents han estat en Yassir i l'Ediney.

Comerços aprenents

El projecte consisteix en 8 visites presencials dels tècnics de normalització lingüística als llocs de treball de les persones que treballen en establiments comercials i que responen a un perfil similar: tenen pocs coneixements de la llengua catalana i poques opcions per fer un curs, a causa del seu horari laboral.

En les visites presencials es treballen les competències lingüístiques de cada treballador durant 30 minuts. Partint del seu coneixement de català, s'adapten els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responen a les seves necessitats pràctiques.

El projecte requereix una gran adaptació del CPNL als horaris, als torns i a la necessitat d'atendre la clientela per part dels participants. El contingut que s'ensenya i es practica s'adapta a les necessitats específiques de cada treballador per treure'n el màxim profit i generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela que així ho desitgi.

Comerços aprenents és una de les actuacions previstes enguany a la població, que pretén impulsar el català entre els comerciants, generar bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Els comerços que participen en el projecte s'identifiquen amb un adhesiu amb l'eslògan "Anima't a parlar-me en català", per així conscienciar els clients que parlin en català amb la persona que es trobin al taulell i motivin la necessitat de saber-lo, practicar-lo i aprendre'l.

Vols compartir aquesta notícia?