'Mens', la primera estrena en català de l’agost

La subtitulació d'aquesta pel·lícula té el suport de la Secretaria de Política Lingüística

Aquest divendres, 2 d'agost, s'estrena als cinemes Mens, en versió original subtitulada en català. La subtitulació d'aquesta pel·lícula té el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Durant el 2024 s'han doblat o subtitulat en català 47 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.
 

Mens

En morir la seva àvia, un adolescent de catorze anys hereta l'expedient d'investigació d'un assassinat comès l'any 1895 prop de la localitat francesa de Mens. El dossier descriu el crim detalladament, recull el testimoni de les persones que van declarar durant la investigació i inclou els resultats de les proves forenses que es van practicar. Fascinat per aquest arxiu criminal, que sembla tret d'un relat de ficció, el noi comença a analitzar minuciosament tots els documents i acaba duent a terme la seva pròpia investigació i convertint-se en el jutge d'instrucció d'un cas tancat fa més d'un segle.

Olpama Films informa de la distribució d'aquesta pel·lícula, a les sales següents:

  • Cinema Maldà (Barcelona)
  • ScreenBox Funatic (Lleida)
  • Cinemes Majèstic (Tàrrega)


Tràiler de Mens
Sales de projecció de Mens



Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector, incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix doblatges i subtítols perquè les plataformes puguin incorporar-los als seus catàlegs.

Vols compartir aquesta nota de premsa?