'Vull aprendre català': Política Lingüística renova el web de recursos per a l'aprenentatge de la llengua

La Secretaria de Política Lingüística ha actualitzat l'apartat d'aprenentatge de català en el seu web

Vull aprendre català s'adreça tant a aprenents adults de català de tots els nivells, com a docents. El web es pot consultar en català, castellà, anglès i aranès, i amb la finalitat d'arribar al màxim de col·lectius possible, se'n farà una difusió adaptada a més idiomes i formats.

Les tres principals novetats d'aquest apartat són la modificació de l'estructura per facilitar la cerca de recursos, la creació d'un espai per a persones que volen tenir un primer contacte amb el català, i la incorporació de recursos externs que amplien i diversifiquen l'oferta que ja hi havia.

La nova estructura està plantejada des del punt de vista dels aprenents perquè sigui més intuïtiva i perquè puguin resoldre les seves necessitats concretes amb agilitat, tant si busquen cursos estructurats de català com si volen practicar la llengua per lliure. Així, es diferencia si la persona usuària es troba a Catalunya, als altres territoris de parla catalana o a la resta del món, i es fa ressaltar l'apartat adreçat a les persones que volen tenir un primer contacte amb el català, independentment del lloc on es trobin. Cada opció ofereix a l'aprenent cursos presencials i virtuals, materials didàctics i programes per practicar la conversa, i també ofereix alternatives lúdiques per practicar el català a partir de la música, d'audiovisuals, de jocs i de les xarxes socials. D'aquesta manera, l'oferta s'adapta a les noves tendències i tecnologies, alhora que conserva els formats de sempre.

Cal destacar l'apartat Vull tenir un primer contacte amb el català, que s'ha creat perquè les persones que no tenen cap coneixement de llengua catalana puguin accedir de manera fàcil i directa a vocabulari bàsic, a guies de conversa i a informació sobre cursos de nivell inicial i bàsic, entre d'altres.

De cara al professorat, la pàgina ofereix la diversitat de recursos didàctics de què disposa la Secretaria de Política Lingüística per fer servir a l'aula i per promoure la conversa, i també informació per programar i gestionar l'aula.

Amb aquesta renovació, la Secretaria de Política Lingüística apropa la pàgina Vull aprendre català a l'actualitat sociolingüística i a les noves maneres d'aprendre i ensenyar català per tal que els aprenents i professors d'arreu trobin resposta a les seves necessitats.

Vols compartir aquesta nota de premsa?