Presentació "La llengua oral a l'aula"

Ensenyament

El CNL Vallès Occidental 3 va participar a les II Jornades Aprendre llengües al segle XXI els dies 26 i 27 de juny de 2013, organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la presentació La llengua oral a l'aula.

Es tracta d'una reflexió sobre l'estat de la qüestió de la llengua oral als cursos de català per a adults i de les estratègies que podem fer servir per a fomentar-ne l'ús.

Només un 10% de les llengües del món han desenvolupat posteriorment un sistema d'escriptura, és a dir que les llengües són sistemes primàriament orals. Partint d'aquesta premissa, creiem que donem prou importància a la llengua oral a l'aula? Com la treballem? Què podem fer per a augmentar-ne l'ús i millorar-ne la qualitat? Com caldria avaluar-la?

En els mètodes tradicionals d'ensenyament, hi preval el domini de la llengua escrita. Fins a quin punt els llibres de text i la nostra pràctica docent encara segueixen aquesta tendència? Quines estratègies d'aprenentatge ens poden ajudar a capgirar-ho?

La presentació va ser a càrrec de Palmira Freixa i Joan Terrassa i també van col·laborar en l'elaboració: Montse Campoy, Laia Bonet i Anna Gayà, tots tècnics del CNL VO3.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta publicació?