Un cop de mà, gener de 2015, núm. 45

Un cop de mà

Encetem un any nou i també la 5a edició d'Un cop de mà, una eina amb voluntat didàctica que oferim al personal de l'Administració local i als usuaris dels serveis d'assessorament lingüístic, amb l'objectiu d'aclarir conceptes, resoldre dubtes lingüístics, donar a conèixer nous termes, webs amb continguts interessants..., sempre en un llenguatge planer i intentant tractar els continguts de manera sintètica.

En aquesta nova edició hem modificat una mica el format respecte de l'any anterior, ja que hem incorporat dos nous apartats amb l'objectiu de mostrar la riquesa lingüística de la nostra llengua: El desvetllamots (volem recuperar mots i expressions que han caigut en desús i que convé que no es perdin) i Etimologies (volem donar a conèixer l'origen curiós d'algunes paraules).

I a més, hem volgut afegir una nova secció, Dóna-hi un cop d'ull, per motivar la vostra participació. Per això, cada mes inclourem dues frases que contenen algun error que caldrà esbrinar. En el full següent donarem la solució a les frases del número anterior.

En aquest número hi trobareu:

El comentari lèxic: Verbs acabats incorrectament en -itzar

El desvetllamots: Llevar-ser

Etimologies: Sara

Clica aquí!: Del porc, fins la cua és bona. Lèxic del porc i l'embotit

L'apunt de sintaxi: Al respecte

Que diu que què?: Captura de pantalla

Dóna-hi un cop d'ull: Dues frases amb errors

Vols compartir aquesta publicació?