Les parelles lingüístiques de Gelida celebren el final de curs

Voluntariat per la llengua

La població de l'Alt Penedès tanca una nova edició del programa del Voluntariat per la llengua en què s'han trobat 11 parelles

El 8 de juny passat es va organitzar una trobada per celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida. En aquesta sessió de tancament, hi van participar una dotzena de persones, entre voluntàries i aprenentes. També hi van assistir la regidora d'Educació, Margarida Bertran; la tècnica d'Educació, Cristina Mollà, i per part del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa del VxL, Gemma Garcia. L'activitat es va fer a l'Escorxador.

Compartir i celebrar

Aquesta trobada tenia com a objectiu valorar el funcionament de l'edició que es va iniciar al mes de març i celebrar el final de curs de les dues edicions que es van oferir al novembre i al març. Durant aquest últim període hi ha hagut en funcionament 11 parelles lingüístiques a Gelida.

Voluntaris i aprenents van compartir les experiències de VxL. Algunes de les valoracions van ser: "Estic molt contenta amb la voluntària", "vaig néixer a l'Argentina, però em sento d'aquí. Tinc un sentiment de pertinença", "el VxL m'ha donat confiança. Vull continuar", "m'agrada molt parlar amb la voluntària. Tot i que la majoria de parelles es van trobar presencialment, una parella va fer les converses virtualment entre Catalunya i Taiwan.

Activitats per cohesionar el grup

A banda de les converses en parella, amb la idea de cohesionar més el grup, durant el curs s'han organitzat diverses activitats com ara alguna caminada o la celebració una festa d'aniversari...

L'acte es va acabar amb el repartiment de diplomes a la participació i amb un pica-pica de comiat. S'espera tornar a iniciar una nova tongada de converses en català durant el curs que ve.

L'Ajuntament de Gelida forma part de les entitats i organismes adherits al VxL i dona suport al programa des de l'any 2008, fent un parell de sessions de presentació i una de tancament durant el curs.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?