Celebració de final de curs del Voluntariat per la llengua i Xerrem Junts a l’escola Pau Boada

Voluntariat per la llengua

Les parelles lingüístiques valoren positivament les sessions de conversa que motiven a parlar en català

VxL i Xerrem Junts

El 22 de maig, una quinzena de persones es van reunir a l'escola Pau Boada, de Vilafranca del Penedès, per celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL) i del Xerrem Junts, que promou la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

La trobada tenia com a objectiu valorar el funcionament de l'edició del VxL de parelles lingüístiques que es va iniciar al mes de febrer amb 7 voluntàries i 8 aprenentes, entre trios i parelles lingüístiques, i també fer el tancament de curs del programa Xerrem Junts. En aquest cas, es tracta d'espais socials de trobada i comunicació en català que han permès que, des del mes de gener, petits grups de mares aprenentes (xerraires) s'hagin anat trobant setmanalment amb voluntàries (guies) per parlar en català.

A més de les voluntàries i aprenentes que van participar a la sessió de tancament del curs, també hi van assistir la directora del centre, Imma Badell; la tècnica d'Integració Social de l'escola, Pilar Arbòs, i la tècnica del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, Gemma Garcia.

Valoracions positives

Algunes voluntàries i aprenentes feien aquestes valoracions: "El VxL em va bé per ajudar el nen, per respondre correus electrònics...", "ara tot és més fàcil, ara em va millor", "està bé per aprendre moltes coses", "la meva aprenenta ja va sola al metge i això és molt important", "és una manera d'aprendre mútuament", "no pensava que, amb una persona que no coneixia, hi pogués parlar tant", "ha estat una bona experiència. Parles de cultures diferents, parles de tot."

A la trobada es va compartir un bon berenar amb productes marroquins i al final es van repartir els diplomes de participació al VxL.

Des de l'any 2018, l'escola Pau Boada forma part de les entitats i organismes adherits al VxL.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?