Celebració de final de curs del Voluntariat per la llengua al Pla del Penedès

Voluntariat per la llengua

Trobada de final de curs de les parelles lingüístiques que van començar al mes de març

El 12 de juny, una quinzena de persones es van reunir al Centre Cívic del Pla del Penedès per valorar les sessions de conversa de les parelles lingüístiques que havien començat al mes de març i per celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL).

A més de les persones voluntàries i aprenentes que van participar a la sessió de tancament del curs, també hi van assistir, com a representants de l'Ajuntament, la regidora, Cristina Gallego, i l'alcaldessa, Dolors Chacón, totes dues participants com a voluntàries.

Voluntàries i aprenentes van valorar positivament el curs del VxL: "Ha estat una experiència molt bona. Ara tinc més vocabulari i he après paraules noves", "som dues amigues", "l'aprenenta ens ha fet de traductora a l'Ajuntament", "hem parlat de tot", "és molt enriquidor culturalment", "sempre coneixes una persona més. Per aprendre català està bé i per fer relacions socials, també".

Durant l'acte es van repartir els diplomes a la participació.

Interès pel català

A la sessió del març hi van assistir algunes persones que, pel seu nivell oral, no podien optar a tenir una parella lingüística. Així doncs, veient l'interès i necessitat d'aquest grup de cinc persones, una voluntària es va oferir a fer, a banda del programa, unes trobades per començar a practicar el català. La valoració que van fer d'aquesta experiència sorgida de la necessitat d'entendre la llengua va ser positiva. Van aprofitar les sessions setmanals per conèixer-se i per parlar de temes bàsics de la vida diària. També van fer alguna sortida d'interès al poble. El resultat va ser que les aprenentes entenen millor el català i que tot el grup va gaudir molt de l'experiència.

Algunes persones d'aquest grup també van fer bones valoracions de les trobades i van manifestar interès per seguir el curs que ve, així com el grup de parelles lingüístiques.

L'Ajuntament del Pla forma part de les entitats i organismes adherits al VxL i dona suport al programa des de l'any 2011.

Vols compartir aquesta notícia?