Les parelles lingüístiques de Cubelles acomiaden les tertúlies del curs 2023-2024

Voluntariat per la llengua

Les tertúlies a Cubelles tornaran a partir del 26 de setembre vinent

El 27 de juny passat, les persones voluntàries i aprenentes que participen en les tertúlies mensuals del Voluntariat per la llengua (VxL) de Cubelles es van reunir a la Biblioteca Municipal Mossèn Joan Avinyó per acomiadar les trobades i fer una petita pausa durant els mesos d'estiu.

El tema de la tertúlia va ser "La Korrika". Aquesta vegada va ser la Cèlia, aprenenta del VxL, qui va fer la proposta de la conversa. A partir de les seves explicacions, els participants a la sessió van conèixer el significat d'aquesta marxa reivindicativa que se celebra al País Basc per conscienciar sobre la llengua. Els assistents van debatre animadament sobre la importància d'aquest tipus d'iniciatives i el paper que tenen a l'hora de preservar les llengües minoritàries. La trobada va acabar amb un petit refrigeri i un brindis per celebrar les converses que s'han compartit durant aquest curs.

10 tertúlies

Durant el curs 2023-2024 s'han realitzat 10 trobades on s'han tractat una gran varietat de temes: la mort i l'impacte que té en diferents cultures, l'origen d'algunes festes populars i com han anat evolucionant amb el pas dels anys, curiositats històriques de Cubelles i altres poblacions del Garraf, entre d'altres. També s'ha col·laborat en algunes celebracions com la del Dia Mundial de la Poesia, en les quals els participants van reunir-se per fer una lectura de la poesia commemorativa en diferents llengües.

Cada una de les sessions ha aplegat una quinzena d'assistents, entre les persones voluntàries i aprenentes que hi assisteixen de forma regular i altres persones interessades que hi assisteixen de forma esporàdica. Totes elles valoren les trobades de manera molt positiva i les consideren un mitjà ideal per practicar la llengua oral, conèixer l'entorn i inserir-se dins una xarxa de socialització en català.

De cara al proper curs, les tertúlies del VxL de Cubelles tornaran el 26 de setembre, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca de Cubelles. Aquestes trobades estan obertes a tothom que tingui interès a conèixer el VxL, ganes de conversar en català i practicar la llengua d'una forma distesa.

Vols compartir aquesta notícia?