A l’estiu canvia el format del Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès

Voluntariat per la llengua

El nou format permet que voluntaris i aprenents facin conversa en parella, afegint els avantatges del grup

Nou format: VxL Estiu

Aquest és el vuitè any que, durant el mes de juliol, un grup de parelles lingüístiques, 6 voluntaris i 7 aprenents, opta per canviar l'estructura habitual i participar en les trobades del VxL Estiu. Així doncs, cada dilluns i dimecres del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una dotzena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'han trobat al Servei de Català per conversar en català.

La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. En la primera, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella seguint el material editat per la Secretaria de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han continuat conversant, però en aquest cas conjuntament, en grup, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

Avantatges

Després dels vuit anys de vida, el VxL Estiu continua tenint una bona acollida i les valoracions, tant per part de voluntaris com d'aprenents, han estat positives.

Els voluntaris han posat l'accent en el profitós que és aquest format, l'evolució que fan els aprenents des l'inici fins al final de les trobades, el valor del text, tant pel que fa a la pràctica de la lectura com pel que desperta per a la conversa. També destaquen la confiança i les confidències que es generen en les converses, així com l'enriquiment personal i l'aprenentatge.

Els aprenents destaquen, entre d'altres, que han adquirit més fluïdesa a través de la lectura, en el vocabulari, que han rebut ajuda tant de la seva parella lingüística i com del grup, que ha estat positiu per perdre la vergonya a parlar. També manifestaven agraïment per les atencions del voluntari i que han après molt.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?