Promoció de l'ús

Apunts lingüístics

L’apunt lingüístic és una publicació mensual del CNL de Badalona i Sant Adrià que tracta algun aspecte controvertit de la llengua catalana amb la voluntat de dispersar els dubtes que se’n puguin derivar.

Gràcies per la teva confiança en el Servei d'Assessorament Lingüístic! assessoramentbadalona(ELIMINAR)@cpnl.cat

Juny 2021 ǀ Jugues?

Les vacances són un període que ens permet gaudir de l'aire lliure. I una manera de gaudir-ne és jugant. Hi ha molts jocs que pot fer la nostra canalla al pati de casa, a la plaça o fins i tot pels carrers dels pobles. A més d'anar amb patinet, monopatí o bicicleta (els més atrevits provaran d'anar en xancles), també poden jugar a la xarranca, a cuit i amagar (fer-ho per tots els carrers d'un poble és genial!), a arrencar cebes, al cavall fort, al mocador o a saltar i parar.

Si van a un parc infantil podran pujar als tobogans i als gronxadors o bé jugar a bales, a aixecar cromos (alerta si fa vent, que se'ls emportarà tots!), a la baldufa o amb un io-io. Segur que també veurem grupets jugant amb les nines i la fireta, saltant a corda o a la goma o fent files i curses amb els cotxets. I us recordeu de jugar a l'anell picapedrell? Després calia pagar penyora per recuperar el que havíem 'donat'.

I quan anem a la platja, aprofitem per jugar al marro amb les pedretes o petxines que trobem a la sorra; i si en tenim, fem volar un estel!

Us deixem aquest enllaç perquè sapigueu com es juga a tots aquests jocs, i a molts d'altres!

Última actualització: 24/10/24