Rap en català a les aules de l’alumnat de Bàsic 3 del CNL de Badalona i Sant Adrià

Cursos de català, Oci en català

Aquesta setmana s'han dut a terme diversos tallers de rap en català

Durant aquesta setmana, l'equip de Versembrant, l'escola popular itinerant que divulga els valors de la cultura hip-hop, ha vingut a les aules de tots els cursos de Bàsic 3 de Badalona i Sant Adrià a impartir diversos tallers de rap en català.

Es tracta d'una activitat lúdica que es duu a terme a les aules per fomentar l'ús del català. Amb aquesta activitat, es pretén que l'alumnat vegi que pot fer sevir el català en diversos contextos i motivar-lo a fer-lo servir en el seu dia a dia en situacions comunicatives reals, fora de l'aula. Tot plegat, en un ambient distès i divertit.

Durant els tallers, els formadors de Versembrant han convidat l'alumnat a crear un petit rap vinculat a un tema que han escollit entre tots. Abans de posar fil a l'agulla amb les rimes, però, han explicat una mica la història de la cultura hip-hop, així com el seu valor principal: la reivindicació d'igualtat d'oportunitats. A més, també han fet una demostració de com escriure versos i estrofes, i com encabir-los en un ritme a una velocitat determinada (a ritme de rap!).

Els tallers de rap de Versembrant han sigut un èxit perquè, mitjançant les estrofes lligades i la creació de la cançó, l'alumnat s'ha divertit, ha practicat la llengua i la creativitat, i ha vist que el català té molts registres i contextos.

Vols compartir aquesta notícia?