El joc: un gran tresor!

Cursos de català, Oci en català, Activitats complementàries

Un curs més, celebrem la “Setmana del joc en català”

Ja fa uns anys que al CNL de Badalona i Sant Adrià, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Joc (28 de maig), organitzem una setmana en què els jocs de taula en català són els protagonistes.

Aquest curs, tot l'alumnat del Bàsic 2 i també dels cursos intermedis ha gaudit de diferents propostes que han reforçat el seu aprenentatge de la llengua mentre es divertien, resolien diversos reptes i enfortien els vincles amb els seus companys i amb el professorat, aspecte essencial per perdre la vergonya i llançar-se a parlar en català.

Per una banda, els alumnes del Bàsic 2 han gaudit de jocs com el Parauleja, el Dixit o el Lletra a lletra en un entorn immillorable: les botigues Abacus de Badalona, cooperativa que col·labora activament en moltes de les propostes que organitzem durant el curs i que tenen a veure amb el joc en català.

Per l'altra, els alumnes dels cursos intermedis han jugat a l'aula a jocs com el Vuitdeu, el Lletra a lletra, el Verbum, el Setsis o el Codi secret. En aquest cas, els dinamitzadors de les sessions han estat voluntaris de l'Associació Catalana de Jocs de Taula i també els mateixos creadors d'un gran joc per aprendre la llengua, el Pispa.

Les sessions han estat, un any més, tot un èxit en tots els sentits.

Ho veiem en les paraules del Miguel, alumne del Bàsic 2: "El dia d'avui ha sigut fantàstic perquè he pogut expressar-me i entendre moltes paraules que no coneixia en català. El joc és genial perquè ens permet interactuar i fins i tot expressar els nostres sentiments."

O en les de la Laura, també del mateix curs: "He après noves paraules en català i nous jocs. M'ha agradat molt i espero tornar a repetir aquesta sessió en algun moment."

De maneres d'aprendre n'hi ha moltes i, sense cap mena de dubte, el joc esdevé un gran tresor per créixer lingüísticament. Des d'aquí us animem a deixar-vos portar pels jocs en català... jugar sempre és un regal!

Vols compartir aquesta notícia?