Concert a dues veus

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

El cor Veus del mar i la coral Veus del món canten junts per primera vegada

El passat 13 de juny, el Teatre Joventut de l'Hospitalet es va omplir d'espectadors per gaudir del primer Concert a dues veus que van oferir el cor Veus del mar, del CNL de Badalona i Sant Adrià, i la coral Veus del món, del CNL de l'Hospitalet de Llobregat.

Es tracta d'una iniciativa que pretén donar valor als cors dels dos CNL, que permeten a l'alumnat des del bàsic 1 millorar en el domini de la llengua oral a través d'una activitat lúdica per a la qual no cal tenir un domini previ de la llengua. Els cors, a més, afavoreixen la relació entre l'alumnat de diversos nivells i voluntaris i aprenents del programa del Voluntariat per la Llengua, que es troben un cop per setmana per assajar cançons en català de diversos estils i que els permeten millorar la fonètica i la fluïdesa.

El concert ha estat possible gràcies als directors dels dos cors, Lluís Arguijo, del Conservatori de Música de Badalona, i Mònica Peig, de l'Escola de Municipal de Música Centre de les Arts de l'Hospitalet (EMMCA), i al CNL de l'Hospitalet, que ha estat l'encarregat d'organitzar l'acte.

La vetllada va començar amb una cançó interpretada pels dos cors per deixar pas a l'actuació del cor Veus del mar que, entre d'altres, va cantar les peces Escolta-ho en el vent, Boig per tu i Vestida de nit. Tot seguit, la coral Veus del món va oferir algunes cançons emblemàtiques com Bona nit, Creuant tempestes i El cafè de la Quimeta, i va fer participar el públic en altres peces com Wimboweh. Per posar el punt i final al concert, les dues corals van interpretar La dama de Mallorca, Que tinguem sort i La cançó de les fruites, aquesta última amb la col·laboració del públic assistent.

L'èxit de la jornada i les bones valoracions tant dels cantaires com del públic assistent fan preveure que aquest serà només el primer d'altres concerts.

Vols compartir aquesta notícia?