Les delegacions del CNL de Barcelona s'omplen de paraules per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna
S’han fet activitats durant tota la setmana dins i fora de l’aula
El 21 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l'objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües maternes, com a patrimoni cultural, identitari i d'integració social. La data va ser fixada per la UNESCO l’any 2000.
Per celebrar-ho, el professorat del CNL de Barcelona ha organitzat activitats a l’aula durant tota la setmana, que han consistit a posar en valor les llengües maternes dels alumnes. Alguns grups han escoltat cançons en la seva llengua materna i han explicat en català de què parla cada una. En altres grups, els alumnes han escrit la paraula preferida en la seva llengua materna, han mostrat una imatge relacionada i han fet una breu explicació de què significa. També s’han comentat paraules referides a Barcelona i als llocs d’origen dels alumnes.
A més, s’han muntat murals amb les paraules preferides dels alumnes, tant en la seva llengua materna com en català, a diverses delegacions, com a Ciutat Vella, l’Eixample i Horta-Guinardó.
Alguns alumnes també ens han dit les seves paraules preferides i embarbussaments en castellà, basc, anglès, francès, afrikaans o georgià, entre molts altres, en vídeos que s’han estat publicant durant tota la setmana a les xarxes socials del CNL de Barcelona.