Visita al Mercat del Clot i establiments emblemàtics

Cursos de català, Activitats complementàries

Hi van anar alumnes d’un bàsic 1

Els alumnes d'un bàsic 1 d'estiu de la delegació van visitar el Mercat del Clot i altres establiments tradicionals dels voltants.

Al mercat van tenir la sort que la Pilar, dinamitzadora del mercat, els fes una visita guiada mostrant-los els productes de les parades i fent intervenir els paradistes amb la seva expertesa en la qualitat i les característiques dels seus productes. A través dels aliments, els va descobrir receptes tradicionals de Catalunya i els va poder explicar expressions i contes relacionades amb l'alimentació.

A més a més, van haver de completar una gimcana en què se'ls feia observar els productes de les parades i interactuar amb els venedors per esbrinar alguns dels enigmes. Alguns, fins i tot, es van animar a comprar-hi el dinar. I en català!

Després d'això, el Xavier, veí del barri de tota la vida i també professor de català, els va acompanyar a visitar la pastisseria la Palma, explicant-los tots els noms de les pastes que s'hi venen, i van descobrir què era l'ensaïmada, per a la majoria encara una pasta desconeguda.

Finalment, els va portar a visitar la bodega Sopena, on van poder conèixer un celler centenari.

Vols compartir aquesta notícia?