A Molins de Rei se celebra el Dia Internacional del Joc

Oci en català, Oci en català

Acte organitzat pel Servei Local de Català per fomentar els jocs de taula en català

Una cinquantena de persones han estat jugant durant prop de dues hores a jocs de taula en català aprofitant que era el Dia Internacional del Joc. Després d'uns breus parlaments del director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, Marc Piera, i de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Molins de Rei, Ainoa García, els assistents s'han repartit per diverses taules, on els esperaven representants de les entitats Molins de Jocs i Mots i Més a Molins, club de Scrabble, per explicar-los el funcionament dels jocs i jugar-hi conjuntament.

La trobada ha estat organitzada en dues parts perquè els assistents poguessin conèixer més d'un joc: Mots i Més a Molins s'ha encarregat d'una partida conjunta i Molins de Jocs, de la resta de jocs. Passada una mitja hora, la responsable del Servei Local de Català, Marta Espona, ha repartit informació sobre el programa Totjoc i ha sortejat dos jocs, obsequi de l'establiment col·laborador Juguettos. A continuació, els participants han canviat de taula per jugar a un altre joc fins a l'hora de plegar.

L'acte ha estat dirigit als alumnes dels cursos de català, però també ha estat obert a tothom i per això, a més de les entitats relacionades amb el joc, s'ha comptat també amb la col·laboració d'Òmnium Cultural de Molins de Rei. Totes les entitats han fet una valoració molt positiva de l'acte per promoure l'ús del català més enllà de les aules.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?